Sajtószoba

80 éves a budapesti Lengyel Intézet

Kétnapos programsorozat szabadtéri koncertekkel, zenével, tánccal, különleges filmvetítéssel, kiállításokkal, családi programokkal és még sok más meglepetéssel!

25. Lengyel Filmtavasz

Negyedszázados lett a Lengyel Filmtavasz!

Irodalom éjszakája Budapesten és Debrecenben

Idén 23 színész 23 különböző érdekes vagy különc helyszínen 22 ország irodalmából olvas fel az ingyenes rendezvényen. Az Yunus Emre Intézetben Olasz Renátó olvas fel Łukasz Orbitowski Egy másik lélek című regényéből.

Ellenállás és hazaszeretet

Ellenállás és hazaszeretet. Rendíthetetlenek a totalitarizmus ellen - történelmi tanácskozás a Lengyel Intézet és a Terror Háza Múzeum szervezésében.

Varsói felkelés: csatarekonstrukció

Puskaropogás veri majd fel Budapest csendjét augusztus 1-jén: a lengyel felkelők 17 órakor megrohamozzák a terézvárosi Pethő Sándor utcában berendezett német főhadiszállást, megadva a jelet az 1944-es varsói felkelés látványos csatarekonstrukciójának megkezdésére.

Egy remete skrupulusai

Jan Twardowski életének és költészetének szentelt beszélgetés a hírneves lengyel papköltő pappá szentelésének 70. évfordulója alkalmából.

Rokonlelkek

A lengyel és magyar nemzet szakrális kapcsolatainak évezrede. Beszélgetés.

Sportszeletek

A lengyel- magyar sportpárbajok 100 éve. Kiállításmegnyitó és közös meccsnézés a Lengyel Intézetben. Ne hagyjátok ki!

Erasmus+ Napok

Az oktatás és szakmai karrier jövőjének bemutatása európai országok nemzeti zenéjének perspektívájából.

A közönséges ember diadala

Könyvbemutató. A szerzővel, Ryszard Legutkóval, valamint Németh Zsolttal, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökével Szilvay Gergely, a Mandiner újságírója beszélget.