SZENT MÁTRIX, Neue Debreczenische Kunst, NDK- csoport művészeinek kiállítása

Kiállítás

2013. november 29. (péntek), 19.00 — december 14. (szombat)

1061 Budapest, Andrássy út. 32


A St.Mátrix kiállítás alkalom és lehetőség. A nagy gondolkodó, vátesz és útmutató a XXI. században éppúgy aktuális, mint amennyire nem értették saját korában. A Neue Debreczenische Kunst művészei vették maguknak a bátorságot és nem adtak túl rajta könnyedén (bár megtehették volna), hiszen a program attitűdmentes koordinálásában elévülhetetlen érdemekre vágynak és ha figyelmesen, koncentráltan barangolunk az alkotások sűrűjében akkor segítségünkkel meg is kapják azt. Nincs mese, mégis akarni kell!

A Neue Debreczenische Kunst a debreceni Lyuhász Lyácint Bt. égisze alatt kezdte meg működését Debrecenben. Soraiban debreceni zenei projektek mellett debreceni képzőművészeket tömörít, akikkel közösen Debrecenben és Debrecenen kívül tevékenykedik koncertek, kiállítások, performance megmozdulások során. Célja, küldetése, hogy a szabad művészet szellemében munkálkodva, egészséges, szilárd, fegyelmezett, harcképes alakulatot állítson csatasorba. A kortárs képzőművész tábor sokoldalú segítsége, eddigi eredményeink és megmozdulásaink sikeres munkája minden alapot megteremt arra, hogy bizalommal nézhessünk a jövőbe, hogy az előttünk álló nehézségek lebecsülése nélkül, még határozottabban építsük az NDK-t, szélesítsük ki annak tömegkapcsolatait, s az alkotók élén, az Új Művészet győzelmes lobogója alatt harcban és munkában építsük az építenivalót.

Kiállító művészek:

Antal István, Bors Eszter, Borsos János, Csató Máté, Deák Anita, Dóczy Alpár, EF Zámbó István, Felugossy László, Ferenczy Zsolt, Imre Mariann, Izsák Előd, Juhász Ernő, Karvalics Viktória, Kónya Ábel, Koppányi Péter, Koroknai Róza, Kővári Attila, Kujbus János, Kutasi Károly, László János, Mészáros Erzsébet, Orbázi Zoltán Máté, Pierre De Grandnoire, Pusztai Gábor, Potyók Tamás, Somogyi Laura, Szabó-Nagy Attila, Szabó Réka, Szarvák Antal, Szíj Kamilla, Tóth Miklós, Aleksandra Grela, Kocsis László

 

Videók