Eugen Indjic ünnepi online hangversenye

Zene

A Budapesti Chopin Fesztivál 2020 online hangversenye a Május 3-i Alkotmány Napján. Kössön össze minket a zene a lengyel nemzeti ünnep napján!

2020. május 3. (vasárnap), 18.00

online

A Budapesti Chopin Fesztivál 2020 ünnepi online hangversenye a Május 3-i Alkotmány Napján. 

Kössön össze minket a zene a lengyel nemzeti ünnep napján! 

A világhírű zongoraművész Eugen Indjic Chopin és Beethoven darabjaiból összeállított hangversenye ezen a linken keresztül lesz elérhető: https://youtu.be/ARAxHN2VIkY 

Mindenkit nagy szeretettel várunk a képernyő előtt május 3-án, 18 órától!

Műsor:

Eugen Indijic - USA / FR

Beethoven: "Appassionata"
Chopin: Nocturne op. 48/1
Chopin: Scherzo op. 39
Chopin: Mazurkák op. 59/3, op. 63/3
Chopin: Ballada op. 52

Főszervező: Ferenczy György Alapítvány 

Eugen Indjic – világhírű amerikai-francia zongoraművész. 1947-ben született Belgrádban. Anyja orosz, amatőr zongorista. Apja – II. Jugoszlávia királya szerb hadseregének tábornoka volt. Négy éves korában anyjával kivándorolt az Egyesült Államokba, és ott, Chopin Fantasie-Impromptu és Asz-dúr Polonaise meghallgatása után elkezdett érdeklődni a zene iránt. Kilenc éves korában volt első nyilvános fellépése. A Harvard Egyetemen zeneművészeti és zeneszerzési szakon végzett – summa cum laude.
1974-től Franciaországban él. Aktív művészi tevékenységét a mai napig folytatja. Koncertezik, felvételeket készít, mesterkurzusokat tart – világszerte.
Három nemzetközi verseny díjnyertese: Nemzetközi Chopin Zongoraverseny, Varsó – 1970, Leeds Zongoraverseny – 1972 és Rubinstein Zongoraverseny – 1974. 

A koppenhágai Politiken így írt Eugen Indjicről: „Úgy játszik Chopin-t mint egy lengyel, Debussy-t mint egy francia, Prokofjevet mint egy orosz mester”.

Vladimir Jankélévitch pedig: „Nem tudom, mit lehet legjobban csodálni benne: a hangszer legfelsőbb parancsnokát? Hangjainak választékos finomságát? Az értelmezést, amely minden tekintetben átfogó és átlátható? Nem lehet elképzelni egy teljesebb és kifinomultabb zenei tökéletességet, amely ahhoz az egyszerűséghez kapcsolódik, amely mindenkit megérint”.