Tér/Időelválasztó Varsó és Budapest presszóinak hangulata

2019. április 30. (kedd)

Milyen volt Varsó és Budapest presszóinak hangulata? Hogy él tovább ez a világ a kortárs dizájnban? Programunk a Ráth György-villa Körforgásban: Maria Jeglińska című időszaki kiállításához kapcsolódik.

2019. május 16., csütörtök, 18:00–19:00

A Körforgásban című kiállítás-sorozatot az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztálya indította útjára. A múzeum Üllői úti főépületének rekonstrukciója idején különösen fontos, hogy a gyűjtemény raktárban pihenő darabjait is mozgásban tartsuk. A sorozat keretében arra kérünk kortárs dizájnereket, hogy miután megismerkedtek a múzeum nemzetközi színtéren is páratlanul gazdag gyűjteményével, válasszanak ki egy tárgyat, tárgycsoportot, ami munkájukat inspirálja, és azokra reflektálva hozzanak létre saját dizájnt. A múzeumi gyűjtemény inspirációja nyomán született dizájn maga is a gyűjtemény részévé válik, mely a jövőben további kiállítási relációkra nyújt lehetőséget.

Vendég: Jerger Krisztina művészettörténész, Zeke Gyula kávéháztörténész
A beszélgetést vezeti: Horváth Judit PhD, a Kortárs Dizájn Főosztály vezetője

Kérjük, hogy 15 perccel az esemény előtt érkezz meg a helyszínre!
A megvásárolt jegy feljogosít a villa kiállításainak megtekintésére az esemény napján 10-18 óra között, az eseménnyel egyidejűleg vagy azt követően azonban már nem lesznek nyitva a villa kiállítóterei.

Helyszín: Ráth György-villa (1068 Budapest, Városligeti fasor 12)

A résztvevők száma a villa adottságai miatt korlátozott.

További részletek: www.imm.hu/korforgasban_maria_jeglinska