Lengyel-magyar ifjúsági pályázati felhívás – 2019

2019. március 21. (csütörtök)

A Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének pályázata

Immár hatodik alkalommal bíztatjuk Önöket pályázatuk benyújtására, amire 2014 óta van lehetőség, a Lengyel és a Magyar Külügyminisztérium által aláírt Egyetértési Nyilatkozat keretein belül, mely a civilszervezetek együttműködésének támogatására jött létre. A Magyarország területén tervezett megvalósítású projektek támogatására civil, vallási valamint iskolai és egyetemi szervezetek számíthatnak.

Az Egyetértési Megállapodás  (Memorandum of Understanding - MoU) célja a lengyel és a magyar társadalmak közötti párbeszéd erősítése, különös tekintettel országaink fiatal nemzedékére. A hangsúly a találkozások, beszélgetések, egymás jobb megismerésének biztosításán van, a projektek által megerősítve a lengyel-magyar kapcsolatokat és új értékekkel gazdagítva ezt a maga nemében egyedülálló lengyel-magyar barátságot.

Azon ötletek részesülnek pozitív elbírálásban, melyek a lengyel külpolitika szempontjából fontos témát vetnek fel vagy a lengyel-magyar bilaterális kapcsolatok szempontjából értékesek.

Kizárólag a hivatalos űrlapon történő angol nyelvű jelentkezést áll módunkban elfogadni, amelyet elektronikus úton a Lengyel Köztársaság budapesti Nagykövetsége projekt koordinátora, Papp Veronika e-mail címére várjuk (veronika.papp@msz.gov.pl). A jelentkezők projektjeinek meg kell felelniük a Memorandum szellemiségének és céljainak. Kérjük minden esetben megadni az adott projekt felelősének pontos adatait. Felhívjuk a figyelmet, hogy pályázni angol nyelven, a terjedelmi korlát betartásával lehet. Kérjük a MoU tartalmának és Szabályzatának pontos áttanulmányozását, amiben a programban való részvétel pontos feltételei találhatóak.

 A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 31.

 A nyertes pályázatokról 2019. áprilisában várható döntés a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége valamint a Budapesti Lengyel Intézet honlapján. A szervezők csak a nyertes pályázókkal veszik fel a közvetlen kapcsolatot e-mailben.

FIGYELEM: javasoljuk azon szervezeteknek, melyek Lengyelország területén szeretnék megvalósítani a projektjüket, hogy Magyarország varsói Nagykövetsége honlapján pályázzanak.