Dunai Regatta - majális a főváros szívében

Egyéb

A Lengyel Intézet sátra az Antall József Tudásközpont szervezésében megvalósuló egész napos, ingyenes fesztiválon, ahol látványos sportesemények és változatos családi programok várják a látogatókat.

2014. május 1. (csütörtök), 10.00 — május 1. (csütörtök), 20.00

Műegyetem rakpart

 

Dunai Regatta - majális a főváros szívében
Május 1-én Dunai Regatta Budapest szívében! Az Antall József Tudásközpont szervezésében megvalósuló egész napos, ingyenes fesztiválon látványos sportesemények és változatos családi programok várják a látogatókat. A rendezvény fővédnökei a magyar és a lengyel államfők feleségei.
A Dunai Regatta nagyszabású nemzetközi sportesemény idén számos támogatóval és kísérőprogrammal bővül, melyeknek központi helyszíne a Műegyetem rakpart. A Duna legszebb fővárosi szakaszán, a Parlament és a Műegyetem rakpart között megrendezett futamokban a legnevesebb budapesti (BCE, BME, ELTE, SE, NKE) és három vidéki egyetem (PTE, SZE, SZTE) csapatai állnak rajthoz. Külön öröm, hogy a magyar csapatok mellett lengyel, szlovák és cseh egyetemek csapatai is megmérettetnek, hiszen idén a verseny V4-futammal is kiegészül a Visegrádi országok EU-s csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából. A jubileumhoz a helyszínen számos más program, például V4-es táncház kapcsolódik, ahol az érdeklődők a négy ország néptáncával ismerkedhetnek.
Az izgalmas futamok mellett a látogatók megtekinthetik a közéleti személyiségekkel kiegészült sárkányhajók versenyét, illetve a sportos pomponlányok bemutatóit, esti fellépők pedig a The Biebers, a Cloud9+ és White Boy. A szervezők a sportrajongókon túl a kisgyerekes családokra is gondoltak, lesz jelmezes családi futás, játszósarok, vetélkedő gyerekeknek, s még számos más gyermek- és családi program a növényekkel és pihenőágyakkal zöld ligetté alakított alsó rakparton.
Az egész napos rendezvényen nagy hangsúlyt kap az ENSZ Fejlesztési Programjának nemzetközi kezdeményezése, a My World Kampány Magyarország, mely a fenntartható fejlődés fontosságára hívja fel a figyelmet. Az ENSZ Főtitkár által aláírt, világjáró pódium mögött az embereknek lehetőségük lesz elmondani, hogy számukra milyen lenne a tökéletes világ, vagy egy egyszerű kérdőív kitöltésével a fenntartható fejlődés kérdéseiben is állást foglalhatnak.
www.dunairegatta.hu/events/

Május 1-én Dunai Regatta Budapest szívében!

A rendezvény fővédnökei a magyar és a lengyel államfők feleségei. A Dunai Regatta nagyszabású nemzetközi sportesemény idén számos támogatóval és kísérőprogrammal bővül, melyeknek központi helyszíne a Műegyetem rakpart. A Duna legszebb fővárosi szakaszán, a Parlament és a Műegyetem rakpart között megrendezett futamokban a legnevesebb budapesti (BCE, BME, ELTE, SE, NKE) és három vidéki egyetem (PTE, SZE, SZTE) csapatai állnak rajthoz.

Külön öröm, hogy a magyar csapatok mellett lengyel, szlovák és cseh egyetemek csapatai is megmérettetnek, hiszen idén a verseny V4-futammal is kiegészül a Visegrádi országok EU-s csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából. A jubileumhoz a helyszínen számos más program, például V4-es táncház kapcsolódik, ahol az érdeklődők a négy ország néptáncával ismerkedhetnek.Az izgalmas futamok mellett a látogatók megtekinthetik a közéleti személyiségekkel kiegészült sárkányhajók versenyét, illetve a sportos pomponlányok bemutatóit, esti fellépők pedig a The Biebers, a Cloud9+ és White Boy.

A szervezők a sportrajongókon túl a kisgyerekes családokra is gondoltak, lesz jelmezes családi futás, játszósarok, vetélkedő gyerekeknek, s még számos más gyermek- és családi program a növényekkel és pihenőágyakkal zöld ligetté alakított alsó rakparton. Az egész napos rendezvényen nagy hangsúlyt kap az ENSZ Fejlesztési Programjának nemzetközi kezdeményezése, a My World Kampány Magyarország, mely a fenntartható fejlődés fontosságára hívja fel a figyelmet. Az ENSZ Főtitkár által aláírt, világjáró pódium mögött az embereknek lehetőségük lesz elmondani, hogy számukra milyen lenne a tökéletes világ, vagy egy egyszerű kérdőív kitöltésével a fenntartható fejlődés kérdéseiben is állást foglalhatnak.

www.dunairegatta.hu/events/

 

Sajtószoba