Európai Nyelvi Koktélbár

Egyéb

Nyelvi és kulturális sokszínűség, kreativitás és játék, szórakoztató és érdekes nyelvtanulás, európai együttműködés: ezek az Európai Nyelvi Koktélbár fő hozzávalói.

2013. szeptember 26. (csütörtök), 15.30

A38 Budapest

Bp., XI. Petőfi híd budai hídfő

Nyerj iPad-et és egy bécsi utazást, fejtsd meg a kvízfeladványt, vagy tervezz plakátot! Fedezd fel újra a nyelvtanulás örömét! Látogass el a www.nyelvikoktelbar.eu honlapra, vagy keress rá az eseményre a facebookon: https://www.facebook.com/EUNIC.ELCBSzámos értékes nyeremény vár Rátok az A38 hajón, szeptember 26-án! Mi is ott leszünk, Ti se hagyjátok ki!

Az előző évek hagyományát folytatva az Európai Nyelvek Napján ismét találkozhatsz a Lengyel Intézettel az Európai Nyelvi Koktélbár programjának színes és izgalmas forgatagában! 

A Magyarországon működő európai kulturális intézetek (EUNIC Hungary), együttműködve az Európai Bizottsággal 2013. szeptember 26-án immár negyedik alaklommal rendezik meg az Európai Nyelvi Koktélbárt, hogy egy sokrétű és szórakoztató idegennyelvi kavalkáddal ünnepeljék meg Európa nyelvi és kulturális sokszínűségét. A rendezvény célja, hogy a Nyelvek Európai Napja (http://edl.ecml.at)(szeptember 26.) alkalmából felhívja a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára és Európa nyelvi sokféleségére, az anyanyelv és az idegennyelvtudás képviselte értékre. 2013-ban a rendezvény az A38 hajón kerül megrendezésre és, ahol az eseményt a Budapest Bár többnyelvű koncertje követi.

A hagyományokhoz híven a résztvevő intézmények asztalainál a vendégek szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélőkkel találkozhatnak és megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet. A játékban résztvevők között a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyereményeket,  és a Budapest Bár koncertjére jegyeket sorsolnak ki. Az esemény hivatalos weboldalán (www.nyelvikoktelbar.eu) a rendezvényhez kapcsolódó online játék és plakátverseny nyertesei is ezen alkalommal vehetik át nyereményeiket. A Hírességek Asztalánál a közönség találkozhat a Budapest Bár énekeseive és más hírességekkel, akik a nyelvtanulással, nyelvi sokszínűséggel kapcsolatos élményeiket osztják meg a közönséggel.  

A nyelvek európai napján Európa-szerte versenyek, fesztiválok, nyílt napok várják az érdeklődőket, akik számos helyen mini-nyelvórákon kapnak ízelítőt a nyelvtanulás örömeiből, és jó néhány kiadvány, televízió- és rádióprogram közül válogathatnak. A szakemberek konferenciákon és szemináriumokon cserélnek eszmét egymással a nyelveket érintő aktuális kérdésekről.

Az  Európai Unió 500 millió lakosa által beszélt különböző nyelvek mozaikszerűen fedik le Európa térképét. A nyelvekre manapság sokkal inkább szüksége van valamennyiünknek, mint valaha – legyen szó utazásról, külföldi tanulmányokról, üzleti kapcsolatokról vagy munkalehetőségekről. A folyamatosan bővülő és egyre sokszínűbb Unióban az idegen nyelvek ismerete előmozdítja a kultúrák közötti kapcsolatokat, egymás kölcsönös megértését, valamint az emberek közötti közvetlen kommunikációt. Európa nyelvi sokszínűsége igazi kincs, ezt a változatos örökséget ünnepeljük minden évben szeptember 26-án.

A koktélbárról és a hozzá kapcsolódó játékokról további információk: www.nyelvikoktelbar.eu  A Koktélbár Facebook oldala: https://www.facebook.com/EUNIC.ELCB