Európai írótalálkozó

Irodalom

Lengyel vendégek: Krzysztof Varga és Filip Springer.

2012. április 20. (péntek)

Európa Pont

Millenaris, Budapest, Lövoház u. 35.

A tavalyi évben is nagy sikerrel megrendezésre kerülő Európai írótalálkozó idei két lengyel vendége: Krzysztof Varga és Filip Springer.

április 20-án 12 órától: A jelenről, és a múltról, a kollektív emlékezetről beszélget: Krzysztof Varga, Agneta Pleijel, Sigitas Parulskis, Almantas Samalavicius, Sjón, Alessandro Mari, André Gago
a beszélgetést vezeti: Kúnos László

Krzysztof Varga 1968-ban született Varsóban. A lengyel irodalmi és szellemi élet fontos személyisége, akinek regényeiből, elbeszéléseiből sok mindent megtudhatunk annak a nemzedéknek a bohéméletéből, amely a kevésbé pragmatikus nyolcvanas években szocializálódott, néhány év múlva azonban élt a váratlanul felkínálkozó fantasztikus lehetőségekkel.  regényeiben és publicisztikájában is érezhető magyar kötődése. A Gazeta Wyborcza kulturális rovatának szerkesztője.

A 16.00-kor kezdődő beszélgetés témája a "másság" lesz.

A beszélgetés résztvevői: MajGull Axelsson, Kjersti Annesdatter Skomsvold, Hanne Højgaard Viemose
Zuska Kepplová, Filip Springer, Petr Cichon

a beszélgetést vezeti: Bán Zsófia

Filip Springer (szül. 1982) — riporter, fotográfus. A legnevesebb lapokkal működik együtt. Rendszeresen publikál a lengyel „The Times”-ban, a „Politika” hetilapban, és a "The Reader’s Digest" havilapban. A „Visavis.pl” Fotó Kollektíva tagja. 2010-ben a lengyel Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának irodalmi ösztöndíjasa. Munkáival bemutatkozott már Poznanban, Varsóban, Łódzban, Gdyniában, Lublinban és Jelenia Górában.  A Miedzianka. Az enyészet krónikája első riportkönyve.

Filip Springer képviseli idén Lengyelországot a XIX. Budapesti Könyvfesztivál keretében megrendezésre kerülő Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján.

További információk

Sajtószoba