LENGYEL KÖNYVVÁSÁR ÉS KÖNYVCSEREBERE

Irodalom

„Proszę jeszcze jedną książkę” [prose jescse jednom ksanzske] – Kérek még egy könyvet!

2011. november 23. (szerda), 17.00

Európa Pont, Millenáris Park

Lövőház u. 35., 1024 Budapest

November 23-án lengyel könyvvásárt és -csereberét rendezünk az Európa Pontban! Gyere el te is, ha érdekel a lengyel irodalom, hiszen a helyszínen akár 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg lengyel szerzők magyar kiadású köteteit, a csereberén pedig, ha elhozod magaddal saját megunt könyveidet, ingyen frissítheted fel otthoni könyvtáradat! A csereberén részt vehetsz lengyel irodalmi alkotásokkal lengyel vagy magyar nyelven, lengyelre fordított magyar és világirodalmi művekkel vagy lengyel kultúrával kapcsolatos más kiadványokkal. Kedvedre valót biztosan találsz majd!

Mivel a rendezvényhelyszín nem túl nagy, kérlek, előzetesen is jelezd részvételedet a Facebookon vagy a kemcsoport@gmail.com címen! Ha önkéntesként is segítenéd az eseményt, szintén ne habozz jelentkezni, szívesen várunk!

A könyvvásár közben kötetlen beszélgetésre kerül sor a kortárs lengyel irodalomról. Artner Szilvia Sisso magyar műfordítókat kérdez majd a műfordítás műhelytitkairól és arról, miért érdemes lengyel irodalmat olvasni.

Az estet a varsói Polpo Motel koncertje zárja:

http://www.myspace.com/polpomotel

http://www.youtube.com/watch?v=OlBLiw_H93U

 

Tehát a teljes program:

17.00 – 21.30: Lengyel könyvvásár és könyvcserebere

18.00 – 19.00: Beszélgetés a mai lengyel irodalomról. Vendégek: Pálfalvi Lajos és Kellermann Viktória műfordítók. Kérdezőtárs: Artner Szilvia Sisso

20 – 21.30: Polpo Motel-koncert

A varsói Polpo Motel két tagja szélsőségesen eltérő világokból érkezett: Olga Mysłowska klasszikus képzettségű énekesnő, Paul Esswood tanítványa. Daniel Pigoński avantgárd billentyűs-zeneszerző, színházi kísérőzenék szerzője. Dalaikban a gyermekded infantilizmustól a depressziós jazzig bármi megtörténhet. „Mintha Richelieu bíboros találkozott volna a New Kids on the Blockkal!”

 

Részletes program magyarul és angolul:

http://ec.europa.eu/magyarorszag/news/agenda/20111103_lengyel_nap_hu.htm

 

A belépés ingyenes!