EuShorts 2010

Film

Az EUShorts Filmfesztivál vendége: Tomek Olejarczyk

2010. december 2. (csütörtök) — december 5. (vasárnap)

Toldi Mozi

Budapest, V. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38

Két lengyel film is bemutatásra kerül az EUShorts fesztivál programjában.

 

EuShorts 2010 - Hatásosan adagoljuk

Kicsi, színes, fogyasztása nem vesz sok időt igénybe, hatása viszont annál tartósabb. Sőt, egy maréknyi leküldésével még változatosabb élményekben lehet részünk. Ezt a kúrát írja fel idén is az EuShorts Rövidfilm Fesztivál, mely 4 év hagyományaihoz híven ismét Európa legjobbjaiból szemezget és porciózza a közönségnek. Idén is különleges összetevőkkel egészítjük ki a koktélt: kalandos hangulatingadozásokat vízionálunk. Laza tematikus blokkjainkban a lehető legváltozatosabb érzelmi hullámvasutazásokra invitáljuk a cinefileket. Célunk, hogy egyik szemük sírjon, a másik nevessen, esetleg kérdően meredjen, szájuk sarka izgatottan remegjen, vagy éppen mosolyra görbüljön. Ez van, Európának idén változékony és gyakran cinikus a hangulata, olykor kitörően vidám, máskor egészen komor, búsulni azonban csak azért lehet, mert a legjobb darabok hamar véget érnek.

Lehetséges mellékhatások: általános túlérzékenység, fokozott jókedv, felháborodottság érzést követő, kóros nevetőgörcs, alkalmanként heveny melankólia, majd különös, bizsergető eufória. Mindez jelentkezhet egyszerre vagy kis időeltérésekkel. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik vagy egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse a szervezőket.


Ajánlott napi bevitel: December 2-5-ig, napi 2-3 blokkban, összesen 41 film. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze mozipénztárosát, fesztiválszervezőjét. Rendelés a Toldi moziban.

Idén két lengyel filmet mutat be az EUShorts Budapesten:

Újonc / Nowa
Tomek Olejarczyk / 2009 / 20’

Az újoncnak minden áron ki kell vívnia a csoport elismerését. De kérdés, hogy kinek akar igazán megfelelni?

idézet a filmből:

Ma ‘hulla az úton’-t játszunk. Jössz te is?”

 

A film rendezője, Tomek Olejarczyk a fesztivál ideje alatt a Budapesti Lengyel Intézet jóvoltából az EUShorts vendége lesz.

vetítés:

2010. december 2. (csütörtök) 19:00

2010. december 4. (szombat) 18:00

 

Millhaven
Bartek Kulas / 2010 / 7’

Bűbájos történet egy kis város sötét titkairól.

idézet a filmből:

“Tra-la-la-la, tra-la-la-lá,
az Úr minden gyermekére a halál vár.”

 

vetítés időpontja:

 

2010. december 2.(csütörtök) 21:00

2010. december 4. (szombat) 20:00