CINEFEST Nemzetközi Filmfesztivál

Film

Bemutatkozik a SE-MA-FOR Filmstúdió Marek Skrobecki előadásával

2010. szeptember 10. (péntek) — szeptember 19. (vasárnap)

Művészetek Háza

Miskolc, Rákóczi u. 5.

A CineFest elsődleges célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a 35 éven aluli filmeseknek, nagyjátékfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film és évente egy-egy speciális kategóriában. A filmvetítéseket számos érdekes program, buli, koncert kíséri. A kerekasztal-beszélgetések során filmkritikusok, producerek, rendezők, forgatókönyvírók, szakmai és kormányzati szervezetek képviselői találkoznak egymással. 

 

 Lengyel filmek versenyben:

 Plázacicák (Galerianki), ren. Katarzyna Rosłaniec

Bevásárlóközpontok – a fogyasztás modern szentélyei, színes kirakatok, csillogó ékszerek, drága kozmetikumok és a legdivatosabb cuccok.  Milena és barátnői ilyen helyeken töltik a szabadidejüket. A vásárlásaikat gazdag férfiak fizetik, akik a szexért cserébe ajándékokat – olykor csak egy rózsaszín hajszalagot – vesznek a tiniknek. Rövidesen egy új lány, Alicja csatlakozik a  lánycsapathoz. Ő kezdetben idegenül érzi magát, de hamarosan hasonlóvá válik a többiekhez. Alicja és Milena között erős kapcsolat szövődik. Ám ekkor Alicjába beleszeret osztálytársa, Michał. Milena számára a fiú riválissá válik.

 Minden, amit szeretek (Wszystko co kocham), ren. Jacek Borcuch

Néhány barát története, akik zenével átszőtt ifjúságukat a lengyel tengerparton élik át 1981-ben. Janek, az érzékeny 18 éves fiú, aki Basiába szerelmes, modern Rómeóként, nem képes belenyugodni abba, hogy szerelmüket megtilthatják. A családjaik közötti konfliktus, születő érzelmeiket próba elé állítja. A háttérben zajlik a hadiállapot és annak következményei, az előtérben azonban ott van a kirobbanó fiatalság, a zene, az első szerelem, az első lázadás, az élet éhsége, és a szex… Minden, ami a legszebb. A szereplőknek nehéz döntést kell hozniuk, mérlegre téve a szerelmet és a barátságot…

 Brzydkie słowa (Csúnya szavak), ren. Marcin Maziarzewski

Samotność kucharza szybkich zamówień (A gyorséttermi szakács magányossága), ren. Marcel Sawicki

Wujek (Nagybácsi), ren. Maciej Sznabel

 

Zsűritag: Wiola Sowa filmrendező