Zongoraklaviatúra z Andrássy úton

Egyéb

Különleges köztéri projekt került megvalósításra a Nemzetközi Chopin Év keretében.

2010. szeptember 13. (hétfő), 9.00 — december 31. (péntek)

A Nemzetközi Chopin év keretében nemcsak komolyzenei koncertekkel, kiállításokkal, internetes kvízjátékkal igyekeztünk gazdagabbá tenni a lengyel zeneszerzőóriás, Fryderyk Chopin születésének 200. évfordulóját, de egy különleges köztéri projekttel is szeretnénk hírül adni 2010, Chopin és a zene évének üzenetét. A gyalogátkelő meghosszabbításaként felfestésre kerülő zongoraklaviatúra az Andrássy út és a Nagymező utca sarkát díszíti majd a főváros szívében, a Magyar Állami Operaház és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szomszédságában.

Az eredetileg gyalogátjárónak tervezett zongoraklaviatúra Helena Czernek és Klara Jankiewicz munkája, mely a Bęc Zmiana Alapítvány, Varsó Város Promóciós Irodája, valamint a varsói Képzőművészeti Akadémia Ipari Formatervezés szaka által 2008-ban meghirdetett pályázat nyertes pályaműve. A nagy lengyel zeneszerző, Fryderyk Chopin alakját a fővárossal összekapcsoló művészeti projektek közül, ez a közúti gyalogátkelőt helyettesítő zongoraklaviatúra kerülhetett megvalósításra ősszel Varsóban, a lengyel fővárosban, ahol Chopin közel húsz éven ált élt és alkotott.

A budapesti Lengyel Intézet most a magyar fővárosba is elhozza a különleges zongorabillentyűzet alakú motívumot, mely 2010 szeptemberétől 13-tól egészen az év végéig díszíti majd az Andrássy út egy rövid szakaszát.

Hangtár

  • You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

    MR3Bartók_Rádió_Bolla Milán riportja_zebrazongora.MP3 | letöltés