EURÓPAI NYELVI KOKTÉL BÁR

Egyéb

Keveredj bele az európai kulturális intézetek és partnereik nyelvi forgatagába!

2010. szeptember 30. (csütörtök), 15.00

GÖDÖR KLUB

1051 Budapest, Erzsébet térA Magyarországon működő európai kulturális intézetek (EUNIC Hungary) 2010. szeptember 30-án 15 órától 19.30-ig a budapesti Gödör Klubban Európai Nyelvi Koktél Bárt rendeznek be, hogy megünnepeljék Európa nyelvi és kulturális sokszínűségét. A rendezvény az Európa Tanács kezdeményezésére indult Nyelvek Európai Napját (szeptember 26.) hivatott megünnepelni.

A vendégek szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélőkkel találkozhatnak és megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet. A játékban résztvevők között a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Az asztaloknál zajló játékok mellett színes színpadi események szórakoztatják a közönséget: D. Tóth Kriszta beszélgetése a nyelvtanulás sikereinek titkáról, a TÁP Színház előadása és Vodku koncert dalokkal több nyelven. A rendezvény házigazdája: Hajós András.

A szervezők felállítják az Európai Nyelvek Falát, amelyet minden résztvevő gazdagíthat az általa ismert szavakkal, kifejezésekkel. Az online változat már elérhető a Facebookon.

A programmal kapcsolatban bővebb felvilágosítást adhat Bíró Ágota az e-mail címen.

PROGRAM
Időpont Kis színpad Asztaloknál Előtér
15.00-15.10 Megnyitó A koktélasztaloknál a kultúrintézetek és vendégeik szórakoztató nyelvtudással/nyelvtanulással kapcsolatos feladatokat kínálnak.
A résztvevőknek 4 pecsétet kell szerezniük az Európai Nyelvi Útlevélbe, hogy sorsoláson vegyenek részt és megnyerjék az értékes, nyelvtanulással kapcsolatos ajándékok egyikét. Az első 400 vendéget alkoholmentes koktéllal várjuk.

Az Európai Nyelvek Falán hagyj nyomot: Írd fel kedvenc szavad bármely nyelven.

Forgasd meg az Európai Találmányok szerencsekerekét, tippelj és nyerj!
15.10-16.00 D. Tóth Kriszta – A nyelvtanulás sikerének titkairól és a nyelvtudás hasznáról
Beszélgetőpartnerek:
Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok magyar úszó
Antonio Sciacovelli dékánhelyettes, Nyugat-Magyarországi Egyetem Csomor Júlia, diák, politológiát tanul Dániában, beszél angolul, dánul, németül és tanul spanyolul
16.00-17.00 Sorsolás, Az Európai Nyelvek fala, Szerencsekerék
17.00-18.00 TÁP Színház
18.00-18.20 SORSOLÁS
18.20-19.10 VODKU koncertEurópai Nyelvek Fala