Tünet együttes: Kint is vagyunk, bent is vagyunk

Egyéb

Tünet együttes: Kint is vagyunk, bent is vagyunk

2009. szeptember 3. (csütörtök), 21.00 — szeptember 5. (szombat), 1.00

Platán Galéria

Budapest, VI. Andrássy út 32.

Tünet együttes: : Kint is vagyunk, bent is vagyunk / kortárs tánc – kukkolda

2009. szeptember 3-4. (csütörtök-péntek), 19.00

A Body Moving - Tánckommandó évadnyitó programsorozat keretében a Platán Galériában a kortárs táncélet meghatározó egyénisége, Szabó Réka társulatának tánc-akciójával találkozhatunk.

”Mi is a kortárs tánc? Tucatnyi szakmabeli államilag dotált passziója? A „hétköznapok művészete”? A válasz az utcán hever … megkeresed?”

Fellépők: Furulyás Dóra, Góbi Rita, Gőz István, Szász Dániel, ifj. Sebő Ferenc, Vadas Zsófia Tamara, Varga Csaba

A Tünet Együttes 2002 óta létező alkotói társulás, mai nevét 2006-ban kapta a társulatnál dramaturgként működő Peer Krisztiántól. A társulat művészeti vezetője, Szabó Réka táncos, koreográfus, rendező 1995 óta van jelen alkotóként is a kortárs táncéletben, munkáiban a tánc, a pantomim, a szavak, a zene és a technológia egyenrangú elemekként vannak jelen. A színészekből és táncosokból álló társulatban minden művész alkotótárs, előadásaik erőteljesen építenek a szereplők személyiségére és kreativitására.
A társulat utcai performanszoktól színházi terekbe készült „besorolhatatlan műfajú” előadásokig, a tiszta improvizációtól a real-time videótechnológiát alkalmazó koreográfiákig változatos formákat használ. Előadásaik játékos találkozások a véletlennel, álmokkal, az identitással vagy éppen a globális felmelegedés kérdésével.

A Body Moving - Tánckommandó évadnyitó programsorozat négy napján (szept. 3-6.) városszerte meglepetés tánc-akciókkal találkozhatunk. A hazai kortárs táncélet színe-java képviselteti magát; különböző táncos generációkat, stílusokat és irányzatokat ismerhetünk meg, egy-egy alkotó munkájáról kaphatunk benyomást, pillanatképet.

A Tünet Együttes fellépései a A Body Moving - Tánckommandó évadnyitó programsorozat négy napján:

szeptember 3. 19:00 – Platán Galéria
szeptember 4. 15:00 – Deák Ferenc tér
szeptember 4. 19:00 – Platán Galéria

További információ