Fe-Ma-Le Fesztivál

Egyéb

Fe-Ma-Le Fesztivál - Magyar Lolka vs. Lengyel Bolka a Magyar-Lengyel barátság jegyében. Lengyel nap a Merlinben!

2009. március 26. (csütörtök), 18.00

Merlin Színház

Fe-Ma-Le Fesztivál - Lengyel nap a Merlinben

Máricus 26-án ismét Fe-Ma-Le Fesztivál azaz Magyar Lolka vs. Lengyel Bolka a Magyar-Lengyel barátság jegyében.
Főszervező: Erzsébetvárosi Lengyel Kisabbségi Önkormányzat.

Program:

FILMKLUB
Két filmszatira a 70-es 80-as évekből. Garantált vidámság a régi idők nem vesznek el csak átalakulnak. Hisz a z emberek ugyanolyanok. A vetítésekre a belépés díjtalan!

18.00: "Dziewczyny do wzięcia" / "Lányok eladósorban" (ff. lengyel filmszatira, rendező Andrzej Kondratiuk - 1982) 45 perc
Három vidéki fiatal lány randizni utaznak Varsóba. Viszont akikkel randiztak volna nem jönnek el a megbeszélt időpontban, így a lányok kénytelenek új fiúkat megismerni. Ami nem is várat sokat magára. A lányok vágyálma, hogy inteligens, tanult (lehet doktor vagy mérnök) srácokkal randizhassanak. Viszont a férfiak kicsit színesítenek az életrajzukon, és még azt sem tudják hova vigyék a lányokat. Örök dilemma.

19.00: "Party przy świecach" / "Buli gyertyafénynél" (sz. lengyel filmszatira, rendező Antoni Krauze -1975) 55 perc
A ’80-as évek Lengyelországa. Egy a stílusában átlagon felüli házaspár, akik egy 1 szobás lakótelepi lakásban lakik és egy hangosabb szó is áthallatszik, nem hogy a szomszéd lakásból a csörömpölés, amit a szomszéd okoz, mivel a hajót épít. Megismerhetjük mennyire kellett kombinatívnak lenni a jegyrendszer idején. A házaspár egy vidéki nyaralás fejében rokonok érkezését várja. A készülődés alatt ismerjük meg a jegyrendszert, amikor a hús és szinte minden élvezeti cikk jegy ellenében volt kapható. Mégis mindent meg lehetett szerezni.

21.00: DES DES koncert, belépő 500 Ft
A Des Des egy feltörekvő fiatal csapat, melynek alapjait Rudolf és Krystian rakta le. Az ő zene iránti szeretetük, imádattá alakult és valamit létre akartak hozni. Ekkor csatlakozott Karim, aki a dob hangszerek minden fajtáját lhasználja zenéjükben.
A Des Des részben pop, de kifejezetten kemény elektronikus elemekkel, House és Chill Out stílusban. Sem a Daft Punk sem a Jamaroquai hangzás nem áll messze tőlük. A hangulat garantált.

Meglepetés Kis-Polski!

Bővebben

Merlin Szinház
1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.