Film

ERFT projekt Ludomir Franczak videó-performansza Az IMPEX Galéria szervezésében

2008. október 21. (kedd), 23.30

KINO, Bp., Szent István krt. 16.

ERFT projekt

Ludomir Franczak videó-performansza

KINO (Bp., Szent István krt. 16.)
2008. október 21. 21.30 (az előadás időtartama 30 perc)
Belépődíj: 600 Ft.

Ludomir Franczak videó-performansza a Franczak család történetének tisztázatlan elemét dolgozza fel. A művész hónapok óta jár nagyanyja nyomában és közben vér szerinti nagyapját keresi Budapesten, aki feltehetően a Magyar Honvédség orvosaként szolgált a II. világháborúban. Lwów (Lemberg) mellett állomásozott és ott ismerte meg Wandát, a nagymamát. Titkos szerelmükből született Ludomir apja ...

Ludomir Franczak képzőművész, médiaművész, előadásaiban a rögzített és élő képek, hanganyagok között teremt kapcsolatot. Performanszában dokumentatív elemek keverednek a művészeti ábrázolásokkal, ezáltal a valóság és a fikció kusza fonata jön létre, melyből mindenki felépítheti saját értelmezéseit.

A projekt az emlékezésről szól, a kutatás során a múlt különböző elképzelt verziói születnek meg, miközben a valóság megismerésének lehetősége folyamatosan megkérdőjeleződik.

A kutatás alakulása és a lehetséges történetek felépülése a következő blogon követhető végig:

www.erftproject.blogspot.com

Ludomir Franczak a Visegrádi Alap Residency programjának támogatásával, az IMPEX vendégeként (www.impex-info.org) dolgozik Budapesten.