Gergye Krisztián: Átmeneti rítus

Egyéb

Gergye Krisztián: Átmeneti rítus

2007. március 10. (szombat), 21.00

Platán Galéria

A budapesti Lengyel Intézet - Platán Galéria és a GK Impersonators (not just Dance Company) Gergye Krisztián Társulata a

"Szellemek hídja" című kiállítás záróeseményeként bemutatja:

Gergye Krisztián: Átmeneti rítus

Fehér - kortárs tánc - performance

Előadók:
Gresó Nikoletta és Gergye Krisztián

Zene: John Cage

A performance olyan egyedi testnyelvet mutat fel, amelyben átértékelődnek az emberi testről alkotott képzeteink. A sűrített jelenlét, a szoborszerű mozdulatlanság időtlen pillanatából születik a tánc, amely folyton változó értelmű ősképek szimbólumaiként működteti az emberi testet. A táncos testszobra, a kiállítás terébe olvadva, egy élő installációt hoz létre, amely körbejárhatóságával, egyéni szemlélődésre, a test kizárólagos nyelvében való olvasásra készteti a nézőt. Belső, titkos világok magánvalóságából érezhetjük meg a művészetek közötti átjárás lehetőségeit.

A Platán Galéria és Gergye Krisztián Társulata, a GK Impersonators (not just Dance Company) rendkívül fontosnak tartja a kortárs képzőművészet és a kortárs tánc analógiáinak vizsgálatát. A különböző művészeti irányok egymásra hatásának felismerésével egy „párbeszéd” programsorozatot terveznek. Egy évadon keresztül, a Galéria minden egyes kiállításához tánc-performance reflexióval járulnak hozzá. A titkos magánvalóságok nyílt párbeszédét gerjesztő akciók, a művészetek közti átjárások lehetőségeit realizálják.