A pályaudvar gyermekei

Film

A pályaudvar gyermekei rendezö: Hanna Polak és Andrzej Celinski, lengyel, 2004 A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál nyitófilmje

2006. november 8. (szerda), 20.00

Toldi Mozi, Budapest

VERZIO NEMZETKÖZI EMBERI JOGI DOKUMENTUMFILM FESZTIVÁL
Toldi mozi / Örökmozgo / OSA Archivum / Holokauszt Emlékközpont 2006. november 8-12.

43 kortárs filmmel, 1 archiv sorozattal - tizenöt film a spanyol polgárháborurol -, 2 fotokiállitással, valamint diák és tanári külön programmal ismét itt a Verzio nemzetközi dokumentumfilm fesztivál. A világ dokumentumfilm-termésének legjobbjai révén képet nyerhet arrol, mit is jelent a szegénység, a családon belüli eröszak, az etnikai tisztogatás, a vendégmunka, a privatizácio, a rasszizmus, a gyerekmunka, a drog, az AIDS, az iszlám törvénykezés és a háboru. Ismerös gondok és jelenségek kerülnek uj megvilágitásba.

A Verzio filmfesztivált Jancso Miklos filmrendezö köszöntöje nyitja meg 2006. november 8-án este 7 orakor a Toldi moziban (1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky ut 36-38.).

Nyitofilm: A pályaudvar gyermekei
rendezö: Hanna Polak és Andrzej Celinski, lengyel, 2004

A moszkvai Leningrádi pályaudvaron élö 8-14 éves hajléktalan gyerekek néhány napjának meghitt és szivszorito kronikája a film. A szivszorito alkotást a legjobb rövid dokumentumfilm Oscar-dijára jelölték.

Diszvendég Hanna Polak, a film rendezöje.

A film hivatalos honlapja:
www.childrenofleningradsky.com

Egyszeri belépö | 500-800 forint
Verzio bérlet | elövételben 2500 forint
november 9. után | 3500 forint
Jegyek és bérletek árusitása | Toldi es Örökmozgo

Részletes program | www.verzio.ceu.hu

A fesztivál fövédnöke a Magyar Helsinki Bizottság.