Vízenjárás

Film

Kerekasztal beszélgetés Krzysztof Kieslowski munkásságáról a Vízenjárás - amatőrfilm-szemle keretében Uránia Mozi, Budapest

2006. november 11. (szombat), 12.00

Uránia Mozi, Budapest

VÍZENJÁRÁS - Nemzetközi Amatõr Film Szemle

Kerekasztal beszélgetés Krzysztof Kieslowski munkásságáról
2006. november 11. 11.00 óra

Uránia Nemzeti Filmszínház
Budapest VIII. Rákóczi út 21.
www.faludiakademia.hu

Információk a fesztiválról:
November 10-11-én rendezik meg a Faludi Ferenc Akadémia által szervezett, Vízenjárás elnevezésű amatőrfilm szemlét. A rendezvényre a Krzysztof Kieslowskinak emléket állító programsorozat részeként kerül sor.

A Faludi Ferenc Akadémia Vízenjárás elnevezésű, tizenegyedik nemzetközi amatőrfilm szemléjére november 10-11-én kerül sor Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A szemlére október 20-ig lehet pályázatokat küldeni kisjáték-, kísérleti- és dokumentumfilm kategóriában, a témát feldolgozó, legfeljebb 16 perces alkotásokkal.

Ez idáig minden eddiginél nagyobb külföldi érdeklődés mutatkozik az idei szemle pályázói között, Olaszországból, Szlovákiából, Szerbiából, Szlovéniából is érkeztek pályamunkák. Idén először a Magyar Filmszemlén és más filmes seregszemléken immár nyolcadik éve működő Diákzsűri is voksol. Tagjai filmszakos egyetemi-, főiskolai hallgatók, akik már nem laikus mozinézők, de még nem képzett szakemberek, és gyakran maguk is amatőrfilmesek.

A szakmai zsűri tagjai: Gelencsér Gábor filmesztéta, Hajdu Szabolcs rendező, Lázár Kovács Ákos esztéta, Mispál Attila rendező. A zsűri elnöke a nemzetközileg elismert lengyel operatőr Jacek Petrycki lesz, aki Krzysztof Kieslowski első filmjeinek operatőre volt, dolgozott továbbá Agnieszka Holland filmjeiben, és számos más lengyel, amerikai, francia, német mű társalkotójaként hazájában és világszerte.

A Vízenjárás a Befejezés nélkül című, Krzysztof Kieslowski filmrendezőnek emléket állító programsorozat része, amelyet a Faludi Akadémia a Lengyel Intézettel közösen szervez.