Gergye Krisztián: Apokryf

Egyéb

Gergye Krisztián: Apokryf

2006. szeptember 1. (péntek), 22.00

Platán Galéria

Budapest, VI. Andrássy út 32.

Gergye Krisztián: Apokryf

A budapesti Lengyel Intézet - Platán Galéria
és a GK Impersonators (not just Dance Company) Gergye Krisztián Társulata a "Gémes - Kamiński" című kiállítás záróeseményeként bemutatja:

Gergye Krisztián: Apokryf
kortárs tánc - szóló performance

2006. szeptember 1. (péntek), 20 h

A performance olyan egyedi testnyelvet mutat fel, amelyben átértékelődnek az emberi testről alkotott képzeteink. A sűrített jelenlét, a szoborszerű mozdulatlanság időtlen pillanatából születik a tánc, amely folyton változó értelmű ősképek szimbólumaiként működteti az emberi testet. A táncos testszobra, a kiállítás terébe olvadva, egy élő installációt hoz létre, amely körbejárhatóságával, egyéni szemlélődésre, a test kizárólagos nyelvében való olvasásra készteti a nézőt. Belső, titkos világok magánvalóságából érezhetjük meg a művészetek közötti átjárás lehetőségeit.

Koreográfus, rendező, előadó:
Gergye Krisztián

Gergye Krisztián "Gémes - Kamiński" című szólóját, a Platán Galéria azonos című kiállításának záró-programjaként mutatja be.

A Platán Galéria és Gergye Krisztián Társulata, a GK Impersonators (not just Dance Company) rendkívül fontosnak tartja a kortárs képzőművészet és a kortárs tánc analógiáinak vizsgálatát. A különböző művészeti irányok egymásra hatásának felismerésével egy „párbeszéd” programsorozatot terveznek. Egy évadon keresztül, a Galéria minden egyes kiállításához tánc-performance reflexióval járulnak hozzá.

A titkos magánvalóságok nyílt párbeszédét gerjesztő akciók, a művészetek közti átjárások lehetőségeit realizálják.