Gergye Krisztián: Önáldozat

Egyéb

Gergye Krisztián: Önáldozat

2006. július 7. (péntek), 22.00

Platán Galéria

Budapest, VI. Andrássy út 32.

Gergye Krisztián: Önáldozat

A budapesti Lengyel Intézet - Platán Galéria
és a GK Impersonators (not just Dance Company) Gergye Krisztián Társulata az „Önáldozat – Dabi István M., Konrad Smoleński ” című kiállítás záróeseményeként bemutatja:

Önáldozat
kortárs tánc – szóló performance

A performance olyan egyedi testnyelvet mutat fel, amelyben átértékelődnek az emberi testről alkotott képzeteink. A sűrített jelenlét, a szoborszerű mozdulatlanság időtlen pillanatából születik a tánc, amely folyton változó értelmű ősképek szimbólumaiként működteti az emberi testet. A táncos testszobra, a kiállítás terébe olvadva, egy élő installációt hoz létre, amely körbejárhatóságával, egyéni szemlélődésre, a test kizárólagos nyelvében való olvasásra készteti a nézőt. Belső, titkos világok magánvalóságából érezhetjük meg a művészetek közötti átjárás lehetőségeit.

Koreográfus, rendező, előadó:
Gergye Krisztián

Gergye Krisztián Önáldozat című szólóját, a Platán Galéria azonos című kiállításának záró-programjaként mutatja be, a Galéria felkérésére.
A Platán Galéria és Gergye Krisztián Társulata, a GK Impersonators (not just Dance Company) rendkívül fontosnak tartja a kortárs képzőművészet és a kortárs tánc analógiáinak vizsgálatát. A különböző művészeti irányok egymásra hatásának felismerésével egy „párbeszéd” programsorozatot terveznek. Egy évadon keresztül, a Galéria minden egyes kiállításához tánc-performance reflexióval járulnak hozzá.

A titkos magánvalóságok nyílt párbeszédét gerjesztő akciók, a művészetek közti átjárások lehetőségeit realizálják.

Az Önáldozat ennek a sorozatnak az első kísérleti stációja.