A képzelet határán

Kiállítás

Az idei Paszport Polityki díjas Weronika Gęsicka a Budapest FotóFesztivál keretében. Cseh, lengyel és szlovák fotográfusnő a Deák17 Galériában.

2020. március 3. (kedd), 18.00 — április 4. (szombat), 18.00

Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

1052 Budapest, Deák Ferenc u. 17. I. emelet

A képzelet határán

Weronika GESICKA (PL), Bara PRASILOVA (CZ)  és  Maria SVARBOVA (SK) munkái

2020.03.03. – 04.04.

A kiállítás három fiatal, kelet-európai fotográfusnő, Weronika GĘSICKA (PL), Bara PRASILOVA (CZ)  és Maria SVARBOVA (SK) munkáin keresztül vizsgálja a valóság és fikció határán egyensúlyozó, vagy azok keveredésével születő alkotásokat. A kortárs fotográfia új generációjának játékos, abszurd humorral fűszerezett vizuális nyelve nagyon személyes és asszociatív, ugyanakkor kapcsolódik a múlt és emlékezés témaköréhez, nosztalgikus felhanggal vegyítve a médium objektív jellegét.

A kiállítás a Cseh Centrum, a Lengyel Intézet, a Szlovák Intézet és a Deák17 Galéria együttműködésében valósult meg.

Megvalósító partner: Budapest FotóFesztivál

A Deák17 Galéria fókuszában a 3 és 23 év közötti fiatalok művészeti nevelése áll. A Galéria egyben közösségi tér és művészetpedagógiai centrum is, célja képző- és iparművészeti időszaki kiállítások rendezése, különböző alkotóműhelyek és szervezetek közötti szakmai párbeszéd, művészetpedagógiai tevékenységek biztosítása és szervezése, bekapcsolva a pedagógusokat, szülőket, gyerekeket, fiatalokat.

Kurátorok:  MUCSY Szilvia, SOMOSI Rita

 

Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 

1052 Budapest, Deák Ferenc u. 17. I. emelet

Nyitva tartás: kedd-péntek: 10:00 – 18:00 Szombat: 09:00 – 13:00