Trupa Trupa

Zene

A Trupa Trupa különleges, art-rock zenéjével és új lemezével február 5-én érkezik a Dürer Kertbe. A Gdanskból érkező négyesre nagy hatással volt szülővárosuk és annak történelme, Schopenhauer és Nietzsche filozófiája, ennek eredményeként pedig feltárul saját univerzumuk.

2020. február 5. (szerda), 19.30

Dürer Kert

Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21, 1146

További időpontok és helyszínek >>

Filozofikus art-rock Gdanskból – a Trupa Trupa először Magyarországon 

A lengyel Trupa Trupa idén jelentette meg ötödik, Of The Sun című lemezét. Az anyag jól feltárja a csapat sokszínű univerzumát, ragyogó dalaikat, melynek csillogása alatt azért ott van a világ nihilizmusa és egyfajta  ravasz, sötét humor siklik át a számokban rejlő titkos rétegeken. Egyszerre tűnik könnyednek és mázsás súlyúnak.

A gdański környezet kritikus filozófikus és esztétikai mérföldkő a Trupa Trupa számára. Egy város csavaros történelemmel, mely szülőföldje Arthur Schopenhauernek is, akinek a filozófiája inspirálóan hatott Nietzschére és magára a zenekarra is. Klaus Kinski színész is a közelben született. A csapat frontembere, Grzegorg Kwiatkowski pedig a legjobb Werner Herzog rendezte filmnek tartja a Fitzcarraldót, amit valaha látott. Ebben a sztoriban Kinski megpróbál egy kisebb vagyonra szert tenni, hogy operaházat építsen a dzsungelben. Erőfeszítéseit azonban csak szánalmas kudarc koronázza. Ezek a gondolatok, érzelmek mind hatottak az Of The Sun vibráló dalaira.

A Trupa Trupa-t különleges zenéje már körberepítette a fél világon, játszottak az SXSW-n, a Primavera Soundon, az Iceland Airwavesen, a Colours of Ostraván, a Waves Viennán és az Eurosonicon is, hogy csak párat említsünk. Az Of The Sun lemezzel pedig turnéra indulnak Amerikában, Japánban és persze Európában is.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:

Trupa Trupa (PL)
52 Hertz Whale (SK)
Időpont: 2020. február 5. 19:30
Helyszín: Dürer Kert
Jegyek: 2.500 / 3.000 Ft
Elővétel: www.tixa.hu/trupatrupa2020_durerkert
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/424032521877882/

Időpontok és helyszínek

  • 2019. február 6., 21.30 - Szeged, Grand Café - Szeged, Deák Ferenc u. 18, 6720
  • 2020. február 5., 19.30 - Dürer Kert - Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21, 1146

Videók