Családi nap a Lengyel Intézetben

Egyéb

Hangolódj velünk az ünnepekre lengyel karácsonyi énekekkel és üvegfestéssel! A délelőtti foglalkozásra (10.00-12:00) még vannak szabad helyek! A jelentkezéseket a budapeszt@instytutpolski.org e-mail címen várjuk.

2019. december 1. (vasárnap), 10.00 — december 1. (vasárnap), 18.00

Lengyel Intézet

1065 Budapest, Nagymező u. 15.

A foglalkozások időpontja:

10:00-12:00 - délelőtti foglalkozás (még vannak szabad helyek)

14:00-16:00 - délutáni foglalkozás (a létszám betelt)

Készítsd el saját varázslatos üvegfestményeidet, és lepd meg velük szeretteidet! A gyerekeket Zdzisław Walczak és Marta Walczak Stasiowska üvegfestő művészek avatják be az üvegfestészet műhelytitkaiba.

Az üvegre rajzolás és festés hagyománya az ókorba nyúlik vissza. A középkori emlékművek napjainkig fennmaradtak; a festett üvegeket ereklyetartókba vagy oltárokba helyezték el. Ennek a díszítési technikának a fejlődése az olasz Muranói üveggyár XVI. századi fejlődéséhez kapcsolódik. A következő századokban az üveggyárak termelése, beleértve a Sziléziai és Csehországi gyárakat is, egész Európában elterjedt. Ez a népművészeti forma a Podhale régióra különösen jellemző.

Vallásos témáival, jellegzetes ábrázolási technikáival, szemet gyönyörködtető, színpompás világával különleges színfoltját jelenti e régió népművészetének.

A férőhelyek száma korlátozott!