Andrzej Wajda filmjei a nemzetközi plakáton

Kiállítás

A kiállítás a világhírű lengyel filmrendező munkásságát bemutató plakátokból áll és a 21. Lengyel Filmtavasz esemény társrendezvénye.

2015. április 17. (péntek) — június 15. (hétfő)

Lengyel Intézet

1065 Budapest, Nagymező u. 15.

A Lengyel Intézet kiállító termében 2015. április 17-től megtekinthető Andrzej Wajda filmjei a nemzetközi plakátokon című, a lengyel Filmmúzeum által készített kiállítás a világhírű lengyel filmrendező munkásságát bemutató tárlat.

A kiállítás a világhírű lengyel filmrendező munkásságát bemutató plakátokból áll és a 21. Lengyel Filmtavasz esemény társrendezvénye.

Az elmúlt több mint hat évtizedet átívelő lengyel filmművészet egyik szellemi-művészi pillére Andrzej Wajda, Andrzej Wajda életműve. 60 év telt el első filmje, a Mi nemzedékünk bemutatása óta. Azóta a Mester közel 40 filmmel ajándékozta meg rajongóit. Andrzej Wajda a legismertebb és legelismertebb lengyel művész az egész világon. Nem csoda hát, hogy neves képzőművészek oly szívesen készítettek plakátokat filmjeihez. Magyarországon is a legjobb grafikusok vállalkoztak e megtisztelő feladatra, és szereztek plakátokat többek között olyan filmekhez, mint a Csatorna, a Hamu és gyémánt, az Ártatlan varázslók, A légió, a Légyfogó vagy a Tájkép csata után.

A mostani kiállításunk a két, egymáshoz szorosan közel álló művészetnek, a bemutatása.

Megtekinthető: 2015.04.17 - 06.15. között