Európai Nyelvi Koktélbár

Egyéb

Az EUNIC Hungary, a Magyarországon működő európai kulturális intézetek ernyőszervezete, Európán kívüli partnereivel együttműködve idén tizedik alkalommal rendezi meg az európai nyelvi és kulturális sokszínűség ünnepét, az Európai Nyelvi Koktélbárt.
szeptember 19.

Piotr Szewc

Irodalom

Szeptember 24-én az író és a fordító beszélgetésén vehettek részt a PesText Fesztivál keretén belül az A38 Hajón!
szeptember 24.

Manu Domergue's Pebble In…

Zene

A Voicingers Fesztivál ötlete Lengyelországban született meg azzal a céllal, hogy betekintést nyújtson a legszínesebb és legautentikusabb, előremutató és friss zenei projektekbe.
szeptember 19.

A pillanat művésze

Kiállítás

Tadeusz Rolke a legkiválóbb lengyel fotóművészek és a háború utáni Lengyelország fotóriportereinek egyike. Fotóriporter, divatfotós, kifinomult portrék vagy reklámfotók szerzője és művészi fotográfiák alkotója.
szeptember 5. — október 31.

Polska Jazz | Polmuz (PL)

Zene

A Polska Jazz sorozat következő koncertje az Opusban!
szeptember 11.

Nyelvtanfolyamok 2019 ősz

Hírek

Tanulj velünk lengyelül! Jelentkezz induló nyelvtanfolyamainkra! Beiratkozás: 2019. szeptember 23 –30. Kezdés: 2019. október 2.
augusztus 22.

Lengyel történelmi…

Film

A 100 év! Függetlenség! című filmszemle azokat a válogatott történelmi dokumentumfilmeket mutatja be, amelyek hihetelenül érdekfeszítő módon ábrázolják Lengyelország történetét 1918-tól egészen a mai időkig. A bemutatott filmek kétségtelenül erős ütőkártyája még a kiemelkedő művészi értékük.
szeptember 24. — szeptember 26.

HARC ÉS SZENVEDÉS

Kiállítás

A II. világháború kitörésének 80. évfordulójának alkalmából szervezett kiállítás 2019. szeptember 1-től tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén (a Múzeum utca felől).
szeptember 1. — október 31.

Háborús plakát

Kiállítás

Kiállítás a Varsói Felkelés 75. évfordulója és a II. világháború kitörésének közelgő 80. jubileuma alkalmából.
augusztus 1. — szeptember 27.